Ben je wel in voor een feestje? Dan wordt het tijd om eens te bekijken wat muziekinstrumenten hier voor invloed op uit kunnen oefenen. Bij een muziekinstrument gaat het over een constructie die is gebouwd met het doel muzikale tonen voort te brengen, of om muziek te maken. Een instrument kan bestaan uit verschillende materialen. Ook kan deze verschillende vormen en afmetingen hebben. Instrumenten kunnen op verschillende manieren worden ingedeeld. Zo heb je bijvoorbeeld aerofonen blaasinstrumenten (fluit en trompet bijvoorbeeld), maar je hebt ook chordofonen snaarinstrumenten (violen, gitaar en piano bijvoorbeeld). Onder het idiofonen slagwerk vallen de xylofoon en een slaguurwerk, maar bij het membranofonen slagwerk horen bijvoorbeeld de trommels. Er wordt ook vaak een andere indeling gebruikt en dat is van de strijkinstrumenten, de tokkelinstrumenten, de blaasinstrumenten, de toetsinstrumenten en de slaginstrumenten.

Indeling instrumenten

Er kan nog een andere indeling gebruikt worden voor de muziekinstrumenten. Bij de klassieke instrumenten uit een symfonieorkest kan het gaat over de houtblazers, de koperblazers, een slagwerk, de harp en de strijkers. Welke indeling je gebruikt, hangt af van waar je gaat spelen. Maar het maakt niet uit welke indeling je hanteert, het gaat er om dat je inziet wat muziek spelen met je kan doen. De reden dat veel mensen muziek spelen, is voor het samenspel, ontspanning, gezelschap en voor de sfeer en beleving. Het is goed om zelf een instrument te spelen dan zie je zelf in hoe leuk dat kan zijn. Het is namelijk echt de moeite waard om hier tijd in te steken. Zo kun je bijvoorbeeld op ieder feestje muziek maken, dit kan met een gitaar zijn en waarbij anderen zingen. Je kunt ook piano spelen en zo samen een bandje vormen.

Met muziek kan en mag alles!

Muziek kent geen grenzen en dat is het mooie aan muziek. Je kunt er uren mee doorgaan en iedere keer ontdekt je weer nieuwe dingen. Standaard liedjes spelen, improviseren, het kan allemaal. Zorg dat je gaat bekijken wat de voordelen zijn. Met muziek zit je namelijk niet stil, maar laat je je fantasie eens gaan en geniet je van dat ene moment. Verkleed jezelf, maak er een heel optreden van en zo wordt het allemaal nog leuker!