Je zou versteld staan ​​hoeveel gratis (en legale) gratis muziekdownloads online beschikbaar zijn. Je moet gewoon weten waar je moet kijken.

Hier zijn slechts enkele van onze gratis favorieten voor het downloaden van muziek voor juni en juli. Houd er rekening mee dat deze lijst voortdurend wordt bijgewerkt en ook een aantal speciale apps voor het downloaden van muziek bevat. Dus kom regelmatig terug voor meer favorieten!

SoundCloud

Net zoals Amazon een gratis verzameling muziekdownloads aanbiedt, doet SoundCloud dat ook. Maar je moet weten hoe je ze kunt vinden.

Dus hier is hoe het werkt: SoundCloud is in wezen een gratis streamingdienst. Maar veel artiesten staan ​​ook gratis downloads toe. Je moet zoeken, maar je ziet een gratis downloadoptie voor muziek als de artiest deze heeft ingeschakeld.

Houd er rekening mee dat veel grotere artiesten alleen streamen. De meeste grote labelartiesten mogen zelfs geen gratis downloads aanbieden op basis van hun contracten. Dat heeft een groep SoundCloud-downloaders voortgebracht om die beperking te omzeilen, hoewel SoundCloud die apps (technisch) niet autoriseert.

ReverbNation

ReverbNation heeft miljoenen opkomende artiesten, verspreid over honderden verschillende genres. Je kunt ontdekken wat je leuk vindt en met veel artiesten kun je hun muziek gratis downloaden.

De aanpak lijkt enigszins op SoundCloud. Je kunt streamen wat je maar wilt, maar je moet controleren of een gratis downloadoptie is ingeschakeld. Dat is niet de eenvoudig in te stellen, maar als je in de ontdekkingsmodus bent, is het slechts enigszins onhandig.

Net als SoundCloud streamen veel van de grotere ReverbNation-artiesten alleen. Op dit moment heeft ReverbNation geen speciale downloadsectie.

Torrents (niet legaal)

Muziek downloaden via torrents is tegenwoordig enorm populair geworden. “Met het stijgende aantal websites voor torrents is dit u vast niet ontkomen” – zegt TechNinja. Het enige wat u hiervoor letterlijk hoeft te doen is een torrent client downloaden, de magnet-URL er in te plakken en genieten van uw favoriete nummers.

Spinrilla

Als je van hiphop-mixtapes houdt, wil je misschien Spinrilla bekijken. Kortom, Spinrilla maakt gebruik van een schat aan mixtapes van gevestigde sites zoals DatPiff en brengt ze vervolgens weer samen in een enkele interface.

Spinrilla heeft een site en een app. Volgens de Google Play Store-lijst heeft Sprinrilla meer dan 5 miljoen downloads. De beoordelingen op deze app zijn behoorlijk sterk. En hiphopkoppen beschouwen dit als een top-app. Op Google Play heeft Spinrilla een score van 4,3 sterren (van de 5).