Mocht je tijdens een gezellige kampvuuravond in de natuur met je vrienden degene willen zijn die net dat ene beetje extra sfeer brengt, of ben je gewoon op zoek naar makkelijke gitaarnummers die direct een knus gevoel meebrengen, dan ben je hier op het juiste adres. Op de een of andere manier slaagt dit instrument er altijd in om het groepsgevoel te versterken door slechts een paar eenvoudige akkoorden aan te slaan. Aan de hand van dit aandachtstrekkende instrument kan iedereen makkelijk een muzikale toevoeging brengen en een prettige draai aan een casual avond geven. Dit allemaal door middel van kampvuur liedjes voor de gitaar.

Basiskennis en houding

Mocht je al enige voorkennis hebben op het gebied van gitaarnoten en -akkoorden, dan ben je al aardig op weg. Zo niet, begin bij de basics en probeer aan de hand van YouTube tutorials de beginstappen zelf te ontwikkelen. Let goed op dat je bij het aanslaan beide handen in de juiste positie hebt zitten: probeer de beweging uit de pols te halen, je arm zo min mogelijk onnodige bewegingen te laten maken en zorg dat je de beweging over de snaren in beide richtingen goed onder de knie hebt. Het mooie van popliedjes is dat je zodra je de bekendste akkoorden hebt leren spelen het grootste deel van de nummers kan leren: met de akkoorden in je achterhoofd, is het slechts een kwestie van de juiste volgorde en oefening.

Voorbeelden en zang

Afhankelijk van de setting en je publiek kan je vervolgens een selectie aan nummers maken. Dit is misschien lastig in te schatten van tevoren, dus hier is een voorbeeldlijstje om inspiratie op te doen:

* ‘Hey Jude’ – The Beatles

* ‘Hotel California’ – The Eagles

* ‘I’m on Fire’ – John Mayer

* ‘Sweet Caroline’ – Neil Diamond

* ‘Stand by Me’ – Ben E. King

Bedenk ook van tevoren of je je comfortabel genoeg voelt om zelf de zang te verzorgen of dat je liever akoestisch en instrumentaal wil gaan. In het laatste geval kan het goed zijn om je in ieder geval van één partner te verzekeren als blijkt dat de rest van de groep geen zin heeft om mee te zingen.