Veel jongens dromen er in Nederland van om een succesvol dj en producer te worden. Tegenwoordig is deze droom niet alleen voor jongens maar ook voor meisjes. Maar wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken? En welke stappen moet je nemen als beginnende muzikant om succesvol te worden? In de praktijk valt meer dan 98% af, omdat er maar plek is voor een aantal talentvolle dj’s en producers. Een fabeltje is dat je erg dure hardware voor muzikanten nodig hebt, dit is niet waar. Vergelijk goedkope hardware en maak een duidelijke keuze. Het belangrijkste is altijd een laptop.

Hard werken

Hard werken is altijd belangrijk bij het behalen van succes. Als je goed in iets wilt worden moet je er hard voor werken. Hiermee bedoelen we dat het geen zin heeft om een aantal uren per week een hobby uit te oefenen, als je grote doelen hebt. Wil de doelen behalen moet je elke dag hard werken om beter en beter te worden in hetgeen wat je doet.

Marketing

Anno 2017 blijft het niet alleen bij muziek maken en uitbrengen. De marketing en je op een bepaalde manier profileren is erg belangrijk. Fans willen zich graag aan een voorbeeld kunnen refereren. Vergelijk dit bijvoorbeeld met je kledingstijl, welke kledingstijl past bij jou en waarom? Denk hier ook over naar als je een imago gaat opbouwen als muzikant.

· Een Sterke branding

· Goede motivatie

· Maak een team

· Plan een duidelijke strategie

Passie of geld?

Er kunnen verschillende motivaties zijn om iets te doen. Soms zie je dat een motivatie geld is. Omdat hetgeen wat je wilt bereiken erg moeilijk is, zal geld niet genoeg zijn om dit vol te houden. Je moet in jezelf een sterke intrinsieke motivatie hebben en het leuk vinden.

Indien je deze motivatie niet hebt is het zonde om je tijd erin te steken. Als je echt iets wilt bereiken moet je het leuk vinden en altijd door blijven gaan. Muzikant worden is niet voor

De onderdelen die belangrijk zijn

Zorg dat je een duidelijk plan maakt en een juist team die je kan helpen. Denk na over je branding en koop de juiste instrumenten voor muzikanten.